Mjesec dana pritvora dvojici Jelavićevih otmičara, pokrenuta istraga

ZAGREBAČKI županijski sud odredio je jednomjesečni pritvor 46-godišnjem Mariju Miličeviću i 38-godišnjem Vladi Ćuriću, dvojici osumnjičenika za prošlotjednu otmicu Ante Jelavića.

Protiv istih je pokrenuta i istraga, a za otmicu su osumnjičena još trojica muškaraca, 26-godišnji Vlatko Miličević, sin pritvorenog Marija Miličevića, 32-godišnji Dalibor Progomet te jedini otmičar koji je u bijegu, 34-godišnji državljanin BiH, Saša Savinović.

Pritvoreni Miličević i Ćurić uhićeni su još prošlog petka u Zagrebu, a Prgomet je uhićen u Dubrovniku. ali nakon što je priznao otmicu, pušten je d se brani sa slobode.

Miličevićev sin osiguravao Sanadera u Mostaru

Miličevićev sin Vlatko, koji je isto tako državljanin BiH, uhićen je u nedjelju u BiH, nakon čega je u medijima obje države osvanula njegova slika kao zaštitara pored premijera Ive Sanadera, za vrijeme njegovog nedavnog posjeta mostarskom sajmu. Zaštitarska tvrtka u kojoj je mlađi Miličević radio, osiguravala je Sanadera u vrijeme njegovog posjeta Mostaru.

Miličević i Ćurić, pred sutkinjom Jadrankom Mandušić branili su se šutnjom, doznaje se od njihovih odvjetnika Branka Šerića i Milenka Umićevića. Svu petoricu sumnjiči se da su Jelavića oteli zbog traženja otkupnine u visini od milijun eura. Podsjetimo, Jelavić je otet 8. travnja na parkiralištu u zagrebačkim Utrinama.

Nakon što su ljepljivom trakom i lisicama Jelaviću prekrili oči i vezali ruke, prevezli su ga u prtljažniku automobila u susjednu BiH, gdje su ga natjerali da nazove suprugu i obavijesti je o otmici i otkupnini. nakon što su ga, prema njegovom svjedočanstvu, otmičari nakratko ostavili samog, Jelavić im je pobjegao i vratio s u Zagreb.

K.S.
Foto: Damir Krajac/Cropix

Pročitajte više