Mladenci iz Indije tek su se doselili na Novi Zeland. Ženu je ubio terorist

Foto: EPA

SVIJET je i dalje potresen pokoljem na Novom Zelandu gdje je u petak 28-godišnji Brendon Tarrant ubio 50 ljudi.

Među žrtvama je i 25-godišnja Ansi Alibava iz Indije koja je u džamiji bila sa suprugom Abdulom Nazerom. CNN je donio priču o paru koji se prošle godine doselio na Novi Zeland iz Indije.

Posudili novac za selidbu

U početku su posudili novac kako bi se uopće mogli preseliti. Ansi je završavala magisterij menadžmenta u poljoprivredi, dok se Abdul zaposlio kao slagač polica u lokalnoj trgovini

Nakon što je Ansi diplomirala, par se nadao da će ona dobiti dobro plaćen posao te da će ostati zajedno na Novom Zelandu.

No teroristički napad u Christchurchu ugasio je njihove snove.

"Neposredno prije glavne molitve čuo sam pucnjeve i prvo pomislio da se djeca vani igraju balonima", rekao je 34-godišnji Abdul za CNN.

Nekoliko sekundi kasnije krenuli su rafali iz pušaka. Kako je ranije objavljeno, Tarrant je u luđački pohod krenuo s pet pušaka, među kojima su bile dvije poluautomatske i dvije sačmarice.

"Vidio sam ljude s krvlju na majicama"

Abdul je opisao kako je bio blizu vrata za izlaz u slučaju nužde te da je pobjegao nakon što je netko razbio staklo.

"Ljudi su počeli padati na mene. Vidio sam ljude s krvlju na majicama", ispričao je Abdul.

Uspio je otrčati u susjednu kuću i nazvati policiju, nakon čega se vratio u džamiju kako bi pronašao Ansi. Dočekala ga je stravična scena.

"Trčao sam prema njoj, a onda me policajac zaustavio i rekao mi da se odmaknem", prisjetio se potreseni Abdul, koji je s Ansi sklopio dogovoreni brak još prije dvije godine.

Tek poslije više od 24 sata nakon nesreće policija je potvrdila da je Ansi među žrtvama. Abdul je do kraja vjerovao u čudo, kao i njegov prijatelj George koji je bio s njim kad ih je policija otjerala. Prijatelji para tvrde da se njih dvoje stvarno voljelo.

"Vidjelo se da se vole i da istražuju jedno drugo kad su se doselili na Novi Zeland", rekao je njihov prijatelj Tali Ao.

Ubojica kupio oružje putem interneta

Abdul želi vratiti tijelo Ansi u Indiju kako bi bila sa svojom obitelji. Na internetu je pokrenuta donacija kako bi se prikupio novac kojim bi Abdul platio dug koji mu je ostao za školovanje preminule Ansi. Treba prikupiti 48 tisuća dolara.

Otkriveno je da je napadač Tarrant kupio oružje i streljivo putem interneta. David Tipple, vlasnik prodavaonice Gun City u Christchurchu, otkrio je da je Tarrant između prosinca 2017. i ožujka 2018. kupio četiri komada oružja.

 

Pročitajte više