UBOJSTVO NA ZRĆU

Mladi Britanac na Zrću ubijen zbog droge? Policija objavila nove detalje

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

MLADI Britanac, u dobi od 26 godina, ubijen je nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život.

>> Što sve dosad znamo o ubojstvu mladog Britanca na Zrću?

>> Britanac koji je izboden u sukobu na Zrću bori se za život, prebačen je u zadarsku bolnicu

Cijeli dan policija traga za ubojicom. Sumnjaju da je i on državljanin Velike Britanije. U trenutku napada bio je odjeven samo u kupaće i na nogama je imao tenisice. Radi se o mladiću u dobi od oko 25 godina, višeg rasta, tamnije boje lica i kratke crne kose. U potrazi za ubojicom policija je danas pretraživala svako vozilo koje je napuštalo otok Pag.

Otkriven identitet ubijenog

Ubijeni mladić identificiran je kao 26-godišnji Ugo W.  On je stradao nakon što se sa svojim prijateljima sukobio s drugom grupom mladića ispred noćnog kluba na Zrću oko 5:30 sati ujutro. Osim 26-godišnjaka, stradala su još dvojica državljana Velike Britanije - 26-godišnjak je teže ozlijeđen, a 22-godišnjak je lakše ozlijeđen. 

Teže ozlijeđeni mladić prevezen je u zadarsku bolnicu i bori se za život. "Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana na tijelu, opasnih po život. Sada je stabilno, ali i dalje životno ugrožen i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja", potvrdio je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc.

Obračun narko bandi

Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju skupina Britanaca došlo je zbog preprodaje droge. Navodno su dvije skupine danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz noćnog kluba.

Na ispitivanju u policiji bilo je više od sedam britanskih državljana koji bi trebali razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja, no nitko nema status osumnjičenika.

"U ovom trenutku nije identificiran počinitelj teškog kaznenog djela ubojstva i ubojstva u pokušaju. Jedna osoba smrtno je stradala, druga je teško ozlijeđena, a treća lakše. Provodi se opsežno kriminalističko istraživanje zajedno s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom iz Zadra. Vrlo smo blizu identificiranja za sada nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela", govori za RTL Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Dodaje kako su im najviše pomogle nadzorne kamere koje se ovdje nalaze gotovo na svakom stupu. Pomoću njih su uspjeli rekonstruirati događaj te doći do sudionika i svjedoka. 

"Sve je počelo u klubu" 

"Ubojstvo zasigurno nije bilo slučajno. Nešto se počelo događati u klubu Kalypso. Što točno, za sada ne znamo dok ne identificiramo sve sudionike. Očito je bio neki verbalni sukob unutra, ali ne znamo zbog čega. Čini se izgledno da se radi o dvije grupice stranih državljana. Najvjerojatnije državljana Velike Britanije, ali se to za sada ne može sa sigurnošću tvrditi. Jedna grupica od njih pet-šest dočekala je na izlazu iz kluba drugu grupicu negdje oko 5:30 sati. Napali su ih tjelesno, a jedan je od počinitelja za kojim se najintenzivnije traga nožem izbo trojicu sudionika iz druge grupe. Riječ je o tjelesnom obračunu koji se dogodio vrlo kratko", pojašnjava Prša. 

Radio se o mladiću ne starijem od 25 godina, jake tjelesne građe koji je bio gol do pasa. "Izrazito je opasno baratao nožem i u kratkom vremenu je uspio izbosti trojicu ljudi, a jednoga je na mjestu usmrtio, dok je drugi odvezen u zadarsku bolnicu", navodi zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Smatra da počinitelj još uvijek nije uspio pobjeći s otoka, i poručuje svima da se jave s informacijama u policijsku postaju u Novalji. 

Svjedok: Sve je bilo puno krvi

19-godišnji Irac koji je se našao na mjestu ubojstva ispričao je za britanski tabloid Sun što se dogodilo.

"Vidjeli smo mladića kako stoji uz tijelo ubijenog, majica mu je bila natopljena krvlju. U trenu se oko ovog koji je ležao skupilo na stotine ljudi. 

Svi su bili u šoku, DJ je morao stati sa svirkom te je kazao da se dogodilo nešto jako ozbiljno", ispričao je mladi Irac. 

Pročitajte više