Mladi Kosovar ubio dva američka vojnika: "Ili je terorist, ili je lud"

MLADI Kosovar, 21-godišnji Arid Uka, završio je u pritvoru nakon što je ubio dvojicu američkih vojnika te još dvojicu ranio u vojnom autobusu u frankfurtskoj zračnoj luci.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi je kazao CNN-u da je Uka iz Mitrovice. Uka je prišao autobusu, koji je bio parkiran izvan Terminala 2 te pokušao započeti razgovor s Amerikancima. Tada je izvadio pištolj i počeo pucati prvo izvan autobusa, a potom i u njega. Tada je pobjegao u terminal gdje ga je uhitila njemačka policija.

"Uvjereni musliman"


Uka je živio u Njemačkoj, a istražuje se je li bio povezan s teroristima. "To je ili teroristički čin, ili je on lud", kazao je Rexhepi te dodao kako drugih razloga ne može biti. Ubijeni su bili pripadnici američkog zrakoplovstva iz baze u Lakenheath u Velikoj Britaniji.

AP piše da je Uka bio "uvjereni musliman". Prema nekim izvorima čini se da je u tijeku napada uz sebe imao i nož. Istražitelji nisu potvrdili navode nekih njemačkih medija da je ubojica prije napada na arapskom viknuo "Bog je velik". Uka je bio zaposlen u zračnoj luci, a rođen je u Njemačkoj. Njegov ujak je AP-u rekao da su se mladićevi roditelji u Njemačku preselili prije 40 godina. Djed mladića je bio imam u selu Žabar, a Uka je navodno bio veliki muslimanski vjernik.

Pročitajte više