Mladi par u Britaniji osuđen zbog smrti bebe koju su vezali za krevet

Foto: Policija Lancashirea

MAJKA tinejdžerica iz Velike Britanije osuđena je zbog smrti svoje 19-mjesečne bebe koju je vezala uz krevetić pretvoren u svojevrsni kavez.

Devetnaestogodišnja Lauren Coyle i njen 20-godišnji bivši partner Reece Hitchcott malenu Ellie-May Minshull Coyle vezali su za krevetić i pritisnuli je licem prema dolje pokušavajući je uspavati.

Dječji krevetić pretvoren je u kavez tako što su sa svih strana na okvir stavljene plahte i posteljina, a u sobi u kojoj je beba boravila bio je potpuni mrak zbog madraca i posteljine stavljene na prozor.

Beživotno tijelo Ellie May pronađeno je u kući spomenutog para 23. ožujka prošle godine u Prestonu kraj Lancashirea.

Dopustili smrt svog djeteta

Još u petak, kako prenosi The Independent, par je bio oslobođen krivnje za ubojstvo iz nehaja, ali porota je naknadno odlučila da su odgovorni za uzrokovanje, odnosno dopuštanje smrti svog djeteta.

"Ellie May je bila divna djevojčica", kazao je njen otac. "Bila je tako posebna. Uvijek sretna i najbolja kći koju je itko mogao poželjeti. Činjenica da je više nema nas je slomila jer smo je voljeli. Bit će u našim srcima zauvijek", rekao je.

Glavni inspektor: Slučaj je bio uznemirujući

Majka je pred sudom govorila kako je Ellie May "njen svijet" pokušavajući opravdati pretvaranje krevetića u kavez. Ustrajala je na tome da su modificirali krevetić kako bi se "dijete naviklo na rutinu odlaženja na spavanje".

Glavni inspektor Zoe Russo kazao je kako je slučaj vezane djevojčice bio uznemirujući, osobito zbog toga što je imala tragove vezanja na zapešćima.

"Ovo je bio najgori slučaj s kojim smo se moj tim i ja ikad suočili", kazao je Russo.

"Razmišljali smo o patnji koju je djevojčica prošla, a za koju su krivi oni koji su je trebali voljeti, brinuti se za nju i štititi je", zaključuje.
 

Pročitajte više