Mladić (20) spolno općio s djevojčicom (14) kod Bjelovara. Prijete mu godine zatvora

Ilustracija: Shutterstock

OPTUŽEN je 20-godišnjak koji je u tri navrata imao spolne odnose s djevojčicom od 14 godina u kući njezina oca. Prema optužnici, sve se događalo prošle godine u srpnju na širem bjelovarskom području, piše Danica. Prema iskazu njezine majke, djevojčica se s mladićem počela dopisivati kada je imala 13 godina.

Mladića se tereti da je počinio kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Zbog toga mu prijete najmanje tri, a najviše 12 godina zatvora. 

Optužnicom se mladića tereti da je u namjeri zadovoljenja spolnog nagona, iako je bio svjestan da djevojčica nije navršila 15 godina, u spavaćoj sobi obiteljske kuće u tri navrata imao spolni snošaj s djevojčicom.

Prvi put imali spolni odnos dok su u kući bili otac i brat djevojčice

Mladić tijekom istrage u DORH-u nije želio iznositi obranu, ali ni odgovarati na pitanja. Danica piše da je djevojčica otkrila kako se to dogodilo dok je išla u sedmi razred i da je mladića upoznala na Facebooku. Navela je da mu se prva javila, rekla mu da ima 14 godina, a on njoj da ima 20. 

Ispričala je da su se nalazili kod njezinog oca i da su spolni odnos prvi put imali u njezinoj sobi. Za to vrijeme su njezin otac i mlađi brat bili u dnevnom boravku, ispričala je. Nakon trećeg spolnog odnosa djevojčica je rekla mladiću da ne bi trebali biti zajedno jer je ona maloljetna, a on punoljetan i da je to previše godina.

Majka djevojčice kaže da je ona pristala na spolni odnos

Tijekom istrage je svjedočila i majka djevojčice te navela kako je kći sa svojim bratom prošle godine dva tjedna u srpnju provodila ljetne praznike kod njezinog bivšeg muža. Stariji sin joj je rekao da ga je otac zvao da dođe po djecu jer je saznao da se kći našla s nekim mladićem i da će to prijaviti policiji. 

Kasnije u razgovoru s kćeri majka je saznala da je ona pristala na spolni odnos s 20-godišnjakom i da se to u tri navrata dogodilo u kući njezinog oca, koji nije znao da je mladić tamo.

Rekla je da su pazili da ih se ne čuje. Mlađi sin je znao da je mladić kod nje, ali ga je sestra podmitila s nešto novca koji joj je otac dao za alimentaciju, piše Danica.

Majka: Poslala sam poruku tom mladiću da mi kćer ostavi na miru, tada je imala 13 godina

Majka je rekla kako se kći početkom 2021. počela dopisivati s tim mladićem, što se nastavilo dok majka nije saznala i to prijavila policiji u ožujku prošle godine. Tada je djevojčica ostala bez mobitela, ali bi uvijek nekako došla do telefona kako bi se mogla opet čuti s mladićem. 

"I sama sam bila poslala poruku tom mladiću da mi ostavi kćer na miru jer je ona tada bila još dijete u dobi od 13 godina", kazala je majka, piše Danica.

Pročitajte više

 

Pročitajte više