Mladić iz Ogulina objavio na Fejsu da je spasio ljude od otmice. Policija: Lagao je

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon što je 2. studenog muškarac na društvenoj mreži javno objavio vijest da su osobe iz vozila njemačkih nacionalnih oznaka koje se kretalo iz Ogulina prema Oštarijama ponudile piće dvojici muškaraca koje su zatim htjeli oteti, no nisu uspjeli jer ih je on spasio, policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje.

Utvrdili su da je 22-godišnjak na svojoj društvenoj mreži objavio spomenutu objavu i fotografiju navedenog vozila uz tvrdnju kako ih je on spasio, no ti navodi nisu potvrđeni te se navedeni događaj nije ni dogodio, objavila je PU karlovačka.

Prijavljen je zbog širenja lažnih vijesti

Protiv 22-godišnjaka, radi izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remete mir i spokojstvo građana, nadležnom općinskom sudu podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Budući da su neprovjerene i netočne informacije dovele do uznemiravanja i zabrinutosti građana, PU karlovačka ponovno podsjeća na savjete za roditelje i djecu o sigurnom i odgovornom korištenju interneta i društvenih mreža, s ciljem zaštite djece, mladih i odraslih od štetnih učinaka ovakvih vijesti", objavila je karlovačka policija.

Pročitajte više