Mladić iz Splita uhićen s 2.5 kg marihuane, otprije je poznat policiji

Ilustracija: EPA

28-GODIŠNJAK iz Splita posjedovao je dva i pol kilograma marihuane koju su policijski službenici pronašli preko vikenda u industrijskom postrojenju na solinskom području. Mladić je već poznat policiji. 

Na Općinskom sudu u Splitu ga čeka suđenje po optužnici Općinskog državnog odvjetništva koja ga tereti za preprodaju te droge.

Tereti ga se da je zajedno s 29-godišnjakom iz Splita od početka srpnja 2017. do 4. kolovoza 2017. godine na području grada Hvara nabavio najmanje 364 tablete droge ecstasy, koje sadrže MDMA kao djelatni sastojak, i 482 grama marihuane.

Marihuanu i ecstasy mladići su skrivali u sobi u apartmanu u Hvaru koji su zajedno koristili, gdje su ih i vagali i prepakiravali u manja pakovanja, od 0.1 do 5 grama. Nakon što bi robu prepakirali, prodavali bi je po cijeni oko 100 kuna za gram marihuane i 80 kuna za tabletu ecstasyja, javlja Slobodna Dalmacija.

Klijenti su robu tražili usmeno ili su ih kontaktirali preko mobitela, piše u optužnici. U mjesec dana zaradili su oko 10.550 kuna. Uhitili su ih inspektori PP-a Hvar koji su i svjedočili u istrazi.

Tvrde da droga nije njihova

U svojoj obrani mladići tvrde kako droga nađena u apartmanu nije njihova, ali tužiteljstvo je smatralo kako im obrana nije osnovana te da je nađena količina prevelika za osobnu uporabu. Kao dokaz protiv njih su uzeli i vagu za precizno mjerenje koju su imali u apartmanu te količinu novca u iznosu većem od 10.000 kuna koji su imali.

Dok su bili na Hvaru, morali su se javljati u lokalnu postaju, kao i po povratku u Split. 28-godišnjak se u ožujku 2019. godine našao i na tjeralici USKOK-a, osumnjičen kao član zločinačke organizacije Željka Rajića iz Splita.

Sada su ga uhitili inspektori Službe kriminaliteta droga koji su mu osim dva i pol kilograma marihuane našli i dvije digitalne vage kojima je raspoređivao količine te uređaj za vakuumiranje. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Pročitajte više