Mladić koji je psovao Kolindu u Irskoj: "Glumi domoljublje s jednom rukom na srcu, a drugom u džepu"

Foto: Index

KOLINDA je na službenom putu u Irskoj doživjela šok kad joj je, potpuno neočekivano, grupa mladih emigranata počela svašta dovikivati na ulici.

Podsjetimo, Indexu se javila jedna svjedokinja koja se sasvim slučajno zatekla nedaleko predsjednice. Ustvari, ona je vidjela nekakvu gužvu, policiju i novinare pa je zastala da vidi što se događa. U tom trenutku iz jednog je automobila izašla predsjednica, a skupina od 5-6 mladića počela joj je svašta dovikivati.

>> Hrvati u Irskoj vikali Kolindi: "Jebo ti Mamić mater"

"Jebo ti Mamić mater. Jel te sramota", vikali su nepoznati mladići na tečnom hrvatskom jeziku, kaže nam svjedokinja. Dodala je kako su mladići stajali na uglu ulice, ali da ih je predsjednica, koja se taman pripremala dati nekoliko riječi za novinare, morala čuti.

Naknadno smo stupili u kontakt s jednim od mladića koji su predsjednici dovikivali. On nam je objasnio kako je do toga došlo i zašto su to učinili.

"Smračilo nam se"

"Bilo nas je troje na kavi u jednom baru", počeo je svoju priču mladić koji je, jasno, želio ostati anoniman.

"Nakon deset minuta kraj nas je sjela ekipa HRT-a. Mi smo ih pitali zašto su tu, a oni su rekli da su tu radi Kolinde. Kroz priču smo skontali da dolazi vrlo brzo. Nakon pet minuta kraj nas prolazi kolona blindiranih auta i kombija u kojima je bila i Kolinda. Trenutno nam se sve smučilo", priča mladić koji je Hrvatsku zamijenio Irskom.


"Digli smo se iz kafića i otišli vidjeti kako izlazi. Kad smo vidjeli kako se smije, riječi su same krenule iz nas. Kao što je navedena anonimna žena (op.ur. žena koja je sve dojavila Indexu) rekla, Kolinda je čula, ali je profesionalno nastavila dalje, kao da ništa nije bilo. A prema nama je krenula garda, okružili su nas, legitimirali i slikali. Onda su nam rekli da idemo kući. Inače, sva trojica smo iz Hrvatske", kaže mladić.

"A koji su nam motivi. Pa situacija i apsurd u kojem ona dolazi u stranu zemlju i priča o domoljublju. A ovdje u Irskoj svi Hrvati znaju da je njihovo domoljublje jedna ruka na srcu, a druga u džepu", zaključuje mladić razgovor za Index.


 

Pročitajte više