Mladić se nasred gradske plaže u Zadru ubo na odbačenu narkomansku iglu

U PONEDJELJAK poslijepodne se na gradskoj plaži Vitrenjak u Zadru 21-godišnji mladić ubo na odbačenu narkomansku iglu koja je stršala iz pijeska. Mladiću je odmah u Zavodu za javno zdravstvo uzet uzorak krvi kako bi ga se testiralo zbog opasnosti da se zarazio hepatitisom, a rezultati testiranja će biti poznati za nekoliko dana.

"Sjedio sam na ručniku i ruku ispružio na pijesak. Kad me ubolo, isprva nisam ni primijetio da je riječ o igli, tko bi je očekivao nasred plaže. Tek kad sam bolje pogledao, vidio sam iglu i izvadio je. Oko mene je bilo dosta obitelji s djecom tako da je pravo čudo da se još netko nije ubo", ispričao je 21-godišnjak Slobodnoj Dalmaciji.

S plaže je otišao u Hitnu pomoć gdje je dobio dvije doze cjepiva protiv tetanusa, cjepivo za hepatitis B te je upućen na daljnja testiranja: "Morao sam vaditi markere na hepatitis, a prve rezultate testa znat ću za dva dana. Nakon toga moram ponoviti testiranje za mjesec dana kako bi bili sigurni. Nadam se da će moj slučaj svima biti upozorenje".

Ipak, za viruse poput hepatitisa C i HIV-a cjepiva nema pa igle koje ovisnici odbace predstavljaju veliku opasnost za okolinu.

Pročitajte više