Mladić se spasio s festivala smrti u Izraelu: Osjećao sam se kao životinja koju love

Screenshot: BBC

Gilad Karplus je za BBC ispričao svoje iskustvo s festivala Supernova u pustinji u južnom Izraelu na koji su upali Hamasovi militanti. Podsjetimo, spasilačka agencija Zaka je objavila kako je više od 260 tijela izvučeno s mjesta festivala. “Bilo je raketa, onda su počeli pucati. Dolazilo je iz različitih smjerova te je postajalo sve glasnije i glasnije", prisjetio se. 

"Vidio sam ljude kako se kreću. Kad smo to vidjeli, samo smo uskočili u džip i odvezli se u polja", nastavio je. Kazao je kako ga je u jednom trenutku kroz polja progonilo osam naoružanih muškaraca na motociklima, odjevenih u izraelske vojne odore. 

"Ne želim više nikada biti u toj poziciji"

Jedan hitac u automobil i krhotine metka su mu prošli kroz stražnji dio kape te ga pogodili u glavu. "Počeo sam krvariti. Nisam znao kakva je situacija - imam li metak u lubanji ili što. Samo sam znao da trebam držati glavu što sam čvršće mogao kako ne bih iskrvario", naglasio je. 

Gilad i njegov prijatelj potom su se sakrili u kibuc, nadajući se da će ih netko doći spasiti. Gilad je jučer obavio bolnički pregled kako bi mu promijenili zavoj na rani na glavi, za koju kaže da je podsjetnik na to koliko je imao sreće. "Cijelo jutro kada se dogodila ta situacija osjećao sam se kao ozlijeđena životinja koju love... Ne želim više nikada biti u toj poziciji", poručio je. 

Pročitajte više