Mladić u Teksasu ubio djevojku jer je pobacila

Ilustracija: EPA

MLADIĆ iz Teksasa ubio je djevojku jer je saznao da je ona izvršila pobačaj u Coloradu. Harrold Thompson (22) je na parkiralištu upucao Gabriellu Gonzalez (26) nedugo nakon što se ona othrvala njegovom pokušaju da ju uguši. Inače, Teksas je zabranio pobačaje nakon šest tjedana trudnoće u rujnu 2021. godine. 

Međutim, pobačaji u Teksasu su gotovo u potpunosti zaustavljeni otkako je Vrhovni sud SAD-a glasao za poništavanje odluke Roe protiv Wadea kojom je legaliziran pobačaj u cijeloj zemlji. Navedena odluka je donesena prošlog ljeta i nakon toga pobačaji se u Teksasu izvršavaju isključivo u slučajevima kad je život trudnice ugrožen. 

Sestra ubijene djevojke čula pucnjavu

Ubijena djevojka se našla sa svojim dečkom u srijedu na parkiralištu u Dallasu. Večer prije se vratila iz Colorada. "Vjeruje se da je osumnjičeni bio otac djeteta. Osumnjičeni nije želio da (Gonzalez) pobaci", navode iz policije. Postoje i snimke nadzornih kamera s parkirališta, piše Guardian

Na snimci se vidi kako Thompson vadi pištolj i puca djevojci u glavu. Gonzalez tada pada na tlo, a Thompson puca u nju nekoliko puta prije nego što pobjegne s mjesta događaja. Uhićen je kasnije istog dana i zadržan u zatvoru u Dallasu bez mogućnosti izlaska uz jamčevinu. 

Na mjestu događaja je bila i sestra ubijene djevojke, koja je čula pucnjavu. Druga svjedokinja vidjela je kako Thompson pokušava zadaviti Gonzalez, a ona nije mogla nazvati policiju jer nije imala mobitel. U trenutku ubojstva Thompson se već suočavao s optužbama za napad na člana obitelji. 
 

Pročitajte više