Mladićev sin Darko ne vjeruje Srbiji: Želim da mi oca pregledavaju ruski liječnici

SIN Ratka Mladića, Darko Mladić, je nakon izlaska iz specijalnog suda u Beogradu rekao da je zdravstveno stanje njegova oca vrlo loše te će tražiti njegovo prebacivanje u bolnicu.

Mogućnost podnošenja takvog zahtjeva je već danas potvrdio i odvjetnik Ratka Mladića Miloš Šoljić. Darko Mladić i njegova manjka Bosiljka su sud napustili oko 13 sati, kada je Ratku Mladiću počelo današnje saslušanje, piše Blic.

Traže tim liječnika iz Rusije

"On je ovdje dobio neku vrstu liječničkog pregleda i pod liječničkim je nadzorom, ali mi mislimo da to nije dovoljno s obzirom na njegovo stanje", kazao je Darko Mladić te dodao kako je njegov otac u zabrinjavajućem zdravstvenom stanju.

"Uz to, tražimo i da se prebaci u neku bolnicu, po mogućnosti u VMA, i tražimo tim liječnika iz Rusije", kazao je Darko Mladić. VMA je Vojnomedicinska akademija koja se nalazi u Beogradu, a zbog toga što Mladić dolazi iz vojske, očito smatra kako bi tamo mogao dobiti najbolju liječničku zaštitu.

"Ne bi volio da politika utječe na ocjene o realnom zdravstvenom stanju"

Darko Mladić je već obavio razgovore o tome da dođu liječnici iz Rusije te da budu prisutni tijekom svih pregleda. "S obzirom da je politička komponenta vrlo značajna ne bih volio da to utječe na zaključivanje o njegovom realnom stanju", kazao je Darko Mladić te dodao kako mu je otac ispričao da su mu snimali glavu i da ima dva ožujka "koja ukazuju na to da je imao dva moždana udara".

Pročitajte više