Mladići koji su u Međimurju s puškom i sefom bježali od policije su sinovi političara

Foto: PU međimurska

POLICIJA je jučer u Gornjem Hrašćanu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršila pretragu doma i drugih prostora koje koristi 21-godišnjak. 

Prije početka pretrage policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dvije muške osobe. U rukama su držale sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacile.

Sinovi lokalnog političara bježali s puškom i sefom

Brzom reakcijom policajaca obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije policije.

Tu je utvrđeno da su 29-godišnjak i njegov tri godine mlađi prijatelj s područja općine Nedelišće u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac. Sef su policajci pronašli i oduzeli ga.

Telegram piše da je iz više pouzdanih izvora doznao da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija jučer u okolici Čakovca pronašla arsenal oružja i streljiva, sinovi predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja Matjaša Dide Oršuša.

Oršuša su pitali kako to da su mu sinovi prijavljeni za kaznena djela povezana s oružjem, na što je on burno reagirao, poručivši kako lokalni mediji koji su o tome ranije pisali pretjeruju.

"Zašto su uvijek kada se nešto dogodi u Međimurju krivi Oršuš i Kajtazi", pitao je, potvrđujući da je jedan sin ipak obuhvaćen kaznenom prijavom nakon pretrage u Gornjem Hrašćanu. Optužio je zatim policiju da surađuje s dilerima te najavio da će u idućim danima objaviti neka iznimno važna nova saznanja.

U kući nađeno streljivo i duhan

Nadalje, tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kilograma duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Sva trojica dobili kaznene prijave

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela nedozvoljena trgovina i neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29-godišnjaka i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, javlja PU međimurska.

Pročitajte više