Mladog američkog hokejaša pak pogodio u vrat pa je preminuo u bolnici od srčanog udara

KYLE FUNDYTUS, 16-godišnji branič Dan Wheaton Midgeta, srednjoškolske hokejaške momčadi iz Edmontona, nije preživio posljedice ranjavanja pakom u vrat.

Smrtnu je ozljedu zadobio tijekom subotnje utakmice pri pokušaju ležećeg blokiranja udarca suparničkog igrača. Pak udaren golemom snagom pogodio je nesretnika u prednji dio vrata, baš u predjelu jednjaka. Ozljeda je prouzročila srčani udar koji je Fundytusa stajao života.

Preminuo u nedjelju ujutro


Na putu do bolnice medicinsko osoblje iz hitne pomoći nastojalo ga je oživjeti kardiopulmonalnom reanimacijom i traheotomijom, odnosno razrezivanjem dušnika. Mladi Kanađanin je preminuo u ranim jutarnjim satima nedjelje. "Njegova strast za hokejom ostat će zauvijek živa u našim srcima", priopćili su hokejaševi roditelji, dok su njegovi kolege-učenici žalovali za njim podno memorijalnog zida koji su postavili u školi.

Tragična nesreća ponovno je, kao što to slične nesreće obično čine, otvorila pitanje sigurnosti hokejaša tijekom utakmica. Mladi hokejaši nose žičanu zaštitu preko cijelog lica, kao i štitnike na vratu. Oni, međutim, ne sprečavaju od ozljeđivanja pakom pri njegovim velikim brzinama.

Pročitajte više