Mnsg. Orlovac: Ne treba strahovati za sigurnost u Banja Luci

GENERALNI vikar banjalučke Biskupije i predsjednik crkvenog Organizacijskog odbora za pripravu posjeta pape Ivana Pavla II Banjaluci mons. Anto Orlovac kazao je u subotnjem interviewu Tiskovnoj agenciji banjalučke biskupije (TABB) kako nitko ne bi trebao zbog bojazni za vlastitu sigurnost odustati od hodočašća u Banjaluku 22. lipnja.

"Vjerujemo da je Banjaluka u stanju dostojanstveno dočekati najvećeg gosta, kao i sve drage goste i hodočasnike. Papin dolazak nije usmjeren ni protiv koga, a ima sto reći svakom dobronamjernom čovjeku", izjavio je mons. Orlovac.

On također očekuje da će upravo pohod Svetog Oca biti povod mnogim katolicima koji su sa ovih prostora izbjegli tijekom rata da po prvi put posjete Banjaluku.

Uoči rata u BiH na području banjalučke Biskupije bilo je 142 tisuće katolika, a danas ih je ovdje 42 tisuće, dok je na području Biskupije koje je unutar srpskog entiteta tek 7 tisuća katolika.

Prema podacima crkvenog Organizacijskog odbora za pripravu Papina posjeta Banjaluci, do danas je svoj dolazak potvrdilo 269 gostiju -crkvenih velikodostojnika, političara i javnih uglednika, od kojih će najveći broj doći već 21. lipnja - dan uoči dolaska Svetog Oca.

Za sve goste osiguran je smještaj u banjalučkim hotelima.

(Hina) spod br

Pročitajte više