Morbidna krađa u SAD-u: Lopovi ukrali lijes s posmrtnim ostacima 9-godišnje djevojčice

POLICIJA grada Lancastera u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji traga za lopovima koji su na gradskom groblju raskopali grob 9-godišnje Paule Ream i ukrali kovčeg s njezinim posmrtnim ostacima.

Kako prenosi lokalni tisak, kovčeg s tijelom djevojčice, koja je umrla u kolovozu 1962. godine, nestao je prije četiri dana, no policija još tapka u mraku i nema ideju tko bi i iz kojih razloga mogao stajati iza ovog morbidnog nedjela. Nadgrobni spomenik iščupan je iz zemlje i položen na grob Paulinih roditelja, koji su pokopani odmah do nje. 

Policija za sada, na temelju prikupljenih činjenica, zna da su lopovi posjetili groblje u četvrtak kasno noću ili u petak rano ujutro, a čuvar je raskopani grob otkrio u petak ujutro prilikom obilaska groblja. Šef lankasterske policije James Smith rekao je kako postoje različite špekulacije oko mogućih počinitelja ovog nedjela, no naglašava kako je cijeli slučaj vrlo uznemirujuć. Rodbina pokojne Paule Ream policiji je potvrdila da je desetak dana prije krađe posjetila njezin grob i da tada nisu primijetili ništa sumnjivo.

Pročitajte više