MORH opovrgava pisanje jednog medija o pobuni u Vojnoj policiji

ZAMJENIK glasnogovornika Ministarstva obrane pukovnik Zoran Komar izjavio je danas da nema naznaka nikakve pobune u Vojnoj policiji i time opovrgnuo današnji napis u jednom hrvatskom dnevniku u kojem se navodi da je MORH-u i Uredu predsjednika upućena anonimna predstavka nezadovoljnih pripadnika Vojne policije.

Potvrdio je da su MORH-u upućene anonimne predstavke vojnih policajaca, ali i naglasio da svakodnevno pristižu razne anonimne predstavke djelatnika MORH-a i Oružanih snaga, građana te da je u više od 90 posto slučajeva riječ o neosnovanim i lažnim dojavama.

Stav je Ministarstva obrane da se anonimne predstavke ne komentiraju u javnosti, što ne znači da u MORH-u, u slučaju predstavke vojnih policajaca neće biti pokrenuta interna istraga, rekao je.

Iz ureda Predsjednika Republike također su potvrdili da je pristigla predstavka vojnih policajaca ističući da ju predsjednik Mesić još nije proučio jer je bio na putu u SAD-u.

Večernji list u današnjem tekstu piše da je u ured ministrice obrane Željke Antunović te u Ured predsjednika Republike upućena anonimna predstavka u kojoj stoji da su pripadnici Vojne policije nezadovoljni stanjem i kadrovskom politikom u VP-u.

List uz ostalo navodi da se u predstavci ne spominje ni jedno ime, i da se u Vojnoj policiji krši Zakon o službi u Oružanim snagama i Pravilnik o sigurnosnoj provjeri.

Pročitajte više