MORH: Savjetovanje o zdravlju u Oružanim snagama

Stručno savjetovanje "Globalna strategija i temeljna načela razvoja zdravstva u europskom okruženju", povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. travnja započelo je jutros u Ministarstvu obrane (MORH).

Savjetovanje se održava u cilju provedbe Programa za zaštitu, promicanja i očuvanja zdravlja djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, te Plana trajnog stručnog usavršavanja doktora medicine, doktora stomatologije i doktora veterinarske medicine u vojnom sustavu i vojnih psihologa.

Cilj stručnog savjetovanja, čiji su predavači ugledni zdravstveni djelatnici, je naglasiti značaj i ulogu preventivnih aktivnosti u okviru provođenja mjera zdravstvene zaštite u suradnji s psihologijskom i veterinarskom strukom, a vezano uz specifičnosti mjera i postupaka za segment populacije o kojoj skrbe struke unutar vojnog sustava u suradnji s civilnim zdravstvenim sustavom, istaknuto je na otvaranju.

Skup je otvorio Branko Sruk, načelnik službe za zdravstvenu zaštitu MORH-a, a na skupu će izlagati više uglednih medicinskih stručnjaka sa Zavoda za javno zdravstvo, Škole narodnog zdravlja "Andrije Štampar" i drugih institucija koje će govoriti o modernim trendovima u zdravstvenoj zaštiti.

(Hina) xaš yaz

Pročitajte više