Most dr. Ive Sanadera povezati će Split i Brač, Šoltu i Dugobabe

PRECIZNIJE, radi s o mostu koji će spajati Split s Bračom i Šoltom. Osmerotračni most iz Splita se račva kod otočića Mrduje: jedan krak ide prema Šolti, a drugi prema Braču. Dugoročni je plan produžetak mosta od Šolte do Dugobaba.

Ovaj projekt je apsolutno ekonomski opravdan, ali isto tako i ispunjava stoljetni san Bračana da se povežu s ostatkom Hrvatske.

"Budući je trenutno u Hrvatskoj standard na zavidnoj razini, mirovine su oko 75% prosječne plaće, vanjski dug je vraćen, smanjen je PDV, ušli smo u EU, ne plaćamo participacije u zdravstvu, nema nezaposlenih, Slavonija se navodnjava i sad je pravo vrijeme da krenemo u realizaciju jednoga projekta na kojem će nam cijeli svijet zavidjeti.", objasnili su "investitori" iz Foruma mladih SDP-a Split , koji su obilježili početak radova na mostu Split-Brač, dužine oko 14 kilometara, koji će nositi ime dr. Ive Sanadera.

Na ovu akciju naveo ih je "Superhik" koji je obećao nekoliko milijardi eura vrijedne projekte u Dalmaciji. Posljednji među njima, Pelješki most, nazvali su prema 52. br. Alan Forda, "Superhikov veliki pothvat".

Foto: sdp.hr

Pročitajte više