Smjena Novokmeta je potvrda ljubavi HDZ-a prema Mamiću, kažu u Mostu

Screenshot: HRT

NAKON žalbe USKOKA-a čiji predstavnik nije bio pozvan u emisiju o korupciji u sportu, HRT je ekspresno smijenio Domagoja Novkometa s uredničkog mjesta. Konkretno radilo se o emisiji "Otvoreno" koja je nastala samo nekoliko sati nakon svjedočenja hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića na suđenju gazdi Dinama, Zdravku Mamiću.

Uz novinarska udruženja koja su stala na stranu smijenjenog Novokometa, u njegovu obranu stao je i Most nezavisnih političkih lista.

"Kao što smo unaprijed upozoravali da se Hrvatskoj sprema klijentelistička koalicija Plenkovićevog HDZ-a i HNS-a i očajničko izbjegavanje izbora, sada unaprijed upozoravamo da su određeni potezi koje vidimo posljednjih dana izuzetno zabrinjavajući i mogući nagovještaj nametanja nekog oblika autoritarne vladavine Andreja Plenkovića. Naime, osim nekih krajnje dvojbenih političkih imenovanja i vrlo oštrih poteza represivnog aparata, sada svjedočimo uplitanju Plenkovićevih ljudi u kadroviranje na nacionalnoj televiziji i time direktnom miješanju u slobodu medija", pišu u priopćenju koje su poslali javnosti.

Skandalozno miješanje u rad HRT-a

"Nakon skandaloznog smjenjivanja urednika emisije Otvoreno Domagoja Novokmeta radi tobožnjeg uredničkog propusta navodno slijedi i otkaz Tihomiru Dujmoviću radi ugošćivanja osoba i političara koji nisu po volji Andreju Plenkoviću" nastavlja se.

"Skandaloznim smatramo i davanje tolikog medijskog prostora ljudima koji su povezani sa Zdravkom Mamićem, što je još jedan dokaz da stara ljubav HDZ-a i Mamića i dalje traje. To je ujedno i dokaz totalnog srozavanja etičkih i profesionalnih kriterija u nacionalnoj medijskoj kući o čijem radu u informativnom programu najbolje govori konstantan pad gledanosti", upozoravaju.

"Most nezavisnih lista borit će se svim legalnim sredstvima protiv ovih zabrinjavajućih tendencija i gotovo paničnih pokušaja Andreja Plenkovića da što jače učvrsti svoju moć u svim aspektima politike i društva", završava priopćenje Mosta.

Pročitajte više