Mostarski Dnevni list: Sanaderu treba sva moguća pomoć iz BIH

PREMA pisanju medija iz susjedne nam BIH, HDZ je ove izbore odlučio dobiti po svaku cijenu. Kako bi skupili što veći broj glasova, u pomoć su pozvali i HDZ BIH.

Mostarski Dnevni list piše kako je Zdenka Babić-Petričević, zastupnica Hrvatskog sabora, krenula "u akciju" traženja pomoći iz BIH, te kako je prije nekoliko dana u tu svrhu razgovarala sa Nevenkom Hercegom, glavnim tajnikom HDZ-a BIH, kako bi se "dogovorili oko nastupa na predstojećim izborima u Hrvatskoj".

Dogovore oko prikupljanja glasova trebali bi prema pisanju Dnevnog lista započeti i premijer Ivo Sanader te čelnici HDZ-a BIH. S obzirom da Sanader ovog mjeseca odlazi u službeni posjet BIH, Dnevni list to naziva "značajnim susretom čelnika dviju sestrinskih stranaka, posebice ako se uzme u obzir činjenica da predstoje izbori u Hrvatskoj te da Sanaderu treba sva moguća pomoć iz BIH".

Dnevni list je još prije mjesec dana objavio da je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BIH zatražio da se na predstojećim izborima u Hrvatskoj, na listi 11. izborne jedninice, nađu kandidati koje predloži njihova stranka. Ukoliko im se ne udovolji zahtjevu, odlučili su u Hrvatskoj osnovati novu stranku, kao da ih već nema dovoljno.

S obzirom da je do samih izbora ostalo manje od godine dana, iz Dnevnog lista navode kako ne vjeruju u osnivanje nove stranke, već će se Sanader i Čović dogovoriti oko zajedničkog izbora kandidata za već navedenu izbornu jedinicu. Nadalje, dogovor smatraju još izglednijim jer "Sanader ne smije dopustiti osnivanje nove stranke u Hrvatskoj, posebice od Čovića koji mu je na svim dosadašnjim izborima davao najveću pomoć u prikupljanju glasova u BIH".

I.M.

Pročitajte više