Mostov Troskot: Veliko 'ne' Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot i županijske vijećnice te stranke Ljiljana Lampert i Luca Gašpar Šako upozorili su u Kutini kako se mimo volje građana želi graditi spalionica otpada u radničkom naselju Krč.

Spalionicu, kažu, podržava gradonačelnik Kutine, iako ugrožava zdravlje stanovnika, onečišćuje zrak i potiče iseljavanje ljudi iz ovog kraja.Troskot kaže da iza spalionice stoje tajkunski interesi, koji ne prezaju ni pred čim da bi ostvarili profit na štetu građana.

"Tajkuni zarađuju na zagađenju i ugrožavanju građana, a iza svega opet stoji Pavo Vujnovac i njegova Enna grupa koja se javila za kupnju zemljišta na kojem bi gradila spalionicu kakve se više ne grade, nego, dapače, gase svuda u svijetu“, izjavio je Troskot.

Podržao je građane i inicijativu koja se protivi spalionici i izrazio nadu da će se prikupiti potpisi da se spriječi njena izgradnja. „Petina Kutine je iseljena, zar žele i ostatak iseliti“, upitao se Troskot i poručio da se Most bori za Hrvatsku slobodnu od Vujnovaca!".

Podržale su ga Gašpar Šako i Lampert koja je angažirana u inicijativi građana koji ne daju izgradnju spalionice u radničkom naselju Krč.

Pročitajte više