KRIZA VLADE Mostov potpredsjednik najavio ostavku ako mu se Plenković ne ispriča

Foto: FAH

IVAN KOVAČIĆ, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, dat će idućega tjedna mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću - ako do prve sjednice vlade ne dođe do javne isprike premijera Plenkovića i HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića.

Kako nam je kazao Ivica Relković, glavni savjetnik ministra Kovačića, ova odluka ministra reakcija je na istupe dijela HDZ-ovaca, točnije šefa HVIDR-e Josipa Đakića, koji je javno nazvao imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave "podlom odlukom".

"Gospođa Tafra se javila na otvoreni javni natječaj za mjesto glavne tajnice i pokazala se kao najbolji kandidat. Višnju Tafru nije na kraju imenovao Ivan Kovačić nego Vlada", kazao je za Index Relković.

Ili isprika, ili ostavka


"Za gospođu Vesnu Nađ Kovačića je tjednima nazivao je ministar Medved. Molio je da prihvati njezin premještaj iz Ministarstva branitelja. Ministar Kovačić izašao mu je ususret, a sada ga stranački kolega Medveda naziva podlim", dodaje Relković.

Ako do iduće sjednice vlade ne dođe do javne isprike, onda nema smisla da ministar Kovačić sjedi u vladi s etiketom "podlaca", kazao nam je Relković. Dodaje kako Kovačić traži javnu ispriku ne samo Đakića, već i Plenkovića te očitovanje Tome Medveda o cijelom slučaju.

"I drugi visoki dužnosnici HDZ-a znali su da će doći do ovih imenovanja i svi su pristali, pa neka to sada protumače javno", poručio je Relković.

"Ako do te isprike ne dođe, očito nismo poželjni u ovoj Vladi. Ako ne dođe do isprike već na prvoj sljedećoj sjednici predsjednik Vlade će na stolu imati naše pozicije na raspolaganju", zaključuje Relković u razgovoru za Index.

Pročitajte više