Mostovka zbog Autotroleja bila na sastanku s gradonačelnikom Rijeke

Foto: FaH

Riječka gradska vijećnica Mosta Petra Mandić izvijestila je danas da je s gradonačelnikom Markom Filipovićem na njen poziv održan sastanak radi pokušaja oporavka tvrtke Autotrolej koji je protekao "u konstruktivnom tonu".

Mandić je istaknula u priopćenju da je u ime Mosta ponudila niz dugoročnih i kratkoročnih mjera za poboljšanje stanja u Autotroleju i rješavanje problema nedostatka vozača.

Sastanak s gradonačelnikom tražila je zbog urušavanja sustava javnog prijevoza u Rijeci i redukcija voznog reda.

Uz gradonačelnika, na sastanku su bili direktor Autotroleja Robert Mrvčić i pročelnica Upravnog odjela Grada Rijeke za komunalni sustav i promet Maja Malnar, navela je Mandić.

"Unatoč uobičajenoj praksi da se sastanci s oporbom sazivaju samo forme radi, na ovaj sastanak su predstavnici gradske uprave došli pripremljeni i protekao je u konstruktivnom tonu", kazala je gradska vijećnica Mosta.

"Naš cilj da Autotrolej postane najpoželjniji poslodavac u Gradu Rijeci"

Napomenula je da su i prije sastanka prihvaćeni neki od Mostovih prijedloga vezani uz poboljšanje statusa radnika, a neki se još razmatraju.

"Naš cilj da Autotrolej postane najpoželjniji poslodavac u Gradu Rijeci se pomalo ostvaruje i vjerujemo da će do toga s vremenom i doći", navela je.

Prihvaćen je i Mostov prijedlog da se na sastanku s Hrvatskom obrtničkom komorom, Cehom prijevoznika pokuša dogovoriti suradnja s malim obrtnicima prijevoznicima kako bi se premostilo razdoblje nedostatka vozača i omogućilo vraćanje voznog reda.

Mandić naglašava da u Mostu drže da je takav model "konstruktivnog funkcioniranja vlasti i oporbe" ono što građani očekuju od vijećnika kojima su ukazali povjerenje.

Pročitajte više