Motociklisti odustaju od prosvjeda, Butković ide u hitnu realizaciju zahtjeva

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

UDRUGA motociklista Karavana za život - bikeri na cesti je priopćila kako su dobili "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi "usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".

"Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život - bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!" stoji u priopćenju udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

"Cilj je postignut"

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati za vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

"Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti", stoji u priopćenju udruge.

U izjavi za Hinu predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Pročitajte više