Možemo: Naš vijećnik koji je prebjegao HDZ-u tražio da mu zaposlimo sina

Foto: Facebook

KOALICIJA predvođena vladajućim Možemo u ponedjeljak je izgubila kontrolu nad Vijećem gradske četvrti Novi Zagreb - zapad. Zdenko Gržin, vijećnik izabran s liste predvođene strankom Možemo, priklonio se HDZ-u i Stranci rada i solidarnosti - Bandić Milan 365 te je s mjesta predsjednika Vijeća smijenjen Tomislav Vukoja iz Možemo.

Za novog čelnika izabran je HDZ-ovac Dražen Hrkač.

Možemo je danas na Facebooku objavio da je prebjegli vijećnik ranije tražio da se njegovog sina zaposli u nekoj gradskoj ustanovi.

"Kako je vijećnik u Novom Zagrebu prebjegao HDZ-u i Bandiću"

"Svoje djelovanje od prvog dana temeljimo na borbi protiv nepotizma i trgovine političkim utjecajem. Zbog svoje dosljednosti i otpornosti na ucjene, s mjesta predsjednika VGČ Novi Zagreb - Zapad izguran je naš donedavni predsjednik te gradske četvrti Tomislav Vukoja.

Zdenko Gržin, iako nije član stranke Možemo, u VGČ Novi Zagreb Zapad izabran je kao vijećnik s naše liste. Ubrzo, 1.1. 2022., postaje nezavisni zastupnik, da bi se na sjednici održanoj ovog tjedna priklonio koaliciji HDZ-a i Stranke rada i Solidarnosti - Bandić Milan 365, čija je prošla vlast opustošila Zagreb.

Naime, kroz svoj vijećnički mandat Zdenko Gržin tražio je predsjednika Vukoju da se njegovog sina zaposli u gradskim ustanovama. Ovim putem želimo pružiti punu podršku donedavnom predsjedniku Vukoji koji je u svojem mandatu pokrenuo velike projekte za gradsku četvrt Novi Zagreb - zapad.

Ova situacija još jednom jasno pokazuje da HDZ nema nikakav problem s nastavljanjem destruktivne suradnje s bivšom strankom Milana Bandića, s kojom su u prethodnom mandatu sustavno uništavali grad.

"Zagrebački HDZ je najavio i nove pokušaje žetonizacije"

Igru žetončića u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - zapad objeručke su prihvatili Most i Domovinski pokret, koji su stali iza HDZ-ovog predsjednika Dražena Hrkača. Zagrebački HDZ je slavodobitno najavio i daljnje pokušaje žetonizacije vijećnika.

Svojim političkim djelovanjem na svim razinama pokazujemo da ne toleriramo traženje privilegija na temelju vlastite političke pozicije. Upravo zbog tog stava, građani Zagreba dali su nam svoje povjerenje (zbog čega diljem Zagreba imamo preko 600 vijećnika), a mi ćemo to povjerenje i opravdati.

Promjena je počela i od nje ne odustajemo. Ljude koji svoje osobne interese stavljaju ispred interesa i boljitka građana koji su ih izabrali mi ne želimo. Jedino logično je da je vijećnik Gržin otišao tamo gdje prebjege nagrađuju, a to su HDZ i Bandić Milan 365", piše Možemo.

💥KAKO JE VIJEĆNIK U NOVOM ZAGREBU PREBJEGAO HDZ-U I BANDIĆU💥 Svoje djelovanje od prvog dana temeljimo na borbi protiv...

Objavljuje Možemo - politička platformaČetvrtak, 5. listopada 2023.

Pročitajte više