Mrak Taritaš: Prošlo je 16 mjeseci od potresa, ništa se nije učinilo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNICA GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u četvrtak je upozorila kako je od potresa u Zagrebu prošlo već punih 16 mjeseci, a ništa se nije učinilo te da odgovorni za obnovu grada samo komentiraju vlastite promašaje.

"Nevjerojatno je da je od zagrebačkog potresa prošlo već punih 16 mjeseci - ne zbog vremena koje je prošlo, nego zbog toga koliko se malo za to vrijeme učinilo, a učinilo se nije ništa", upozorila je Mrak Taritaš.

"Prepiru se, igraju se, a posao obnove Zagreba - ne rade"

Kao najodgovornije za obnovu prozvala je ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata i ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića. 

"Najodgovorniji za obnovu, a to su ministar graditeljstva Horvat i šef Fonda za obnovu Vanđelić, kao neki kroničari vremena, bilježe i javno komentiraju vlastite promašaje i nerad", ustvrdila je Mrak Taritaš.

Oni se, kaže, "prepiru tko je kriv, igraju se tko će na koju političku funkciju zasjesti u jesen, a ono što bi im trebao biti posao - obnova Zagreba - ne rade“.

"Zagrepčani su birali promjenu i bolji rad"

Smatra također da nova gradska uprava u Zagrebu mora biti jako oprezna da ne ''zapne'' u tom kolu sastančenja, prebacivanja odgovornosti i nerada.

"Zagrepčani su birali promjenu i bolji rad, a gradonačelnik Tomašević i zamjenik Korlaet moraju uložiti veliki trud da im to i isporuče, posebno na temi koja je toliko važna kao što je obnova Zagreba od potresa", poručila je Mrak Taritaš.

Napomenula je kako se stalno nada da će idućeg 22. moći reći da se nešto pokrenulo i počelo raditi, ali od toga i dalje ništa.

"Upozoravala sam i odmah nakon potresa i kad je donošen Zakon i Program mjera i kad je osnivan Fond da je sve zajedno loše i neprovedivo i najveća želja mi je da se konačno nešto promijeni i da obnova počne" poručila je. 

Pročitajte više