Mrak-Taritaš o izborima: Najvažnije je pobijediti HDZ

Screenshot: HRT

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš upozorila je večeras u u izjavi za HRT da stranke od centra lijevo ne bi na izbore trebale ići u previše blokova, poručujući da je najvažnije pobijediti HDZ.

Odgovarajući na pitanje kako izlaze na izbore, Mrak-Taritaš je rekla da još ništa nije službeno i konkretno.

"Treba zatomiti osobne interese i gledati konačni interes - da HDZ ode s vlasti"

"Stranka GLAS nalazi se od centra lijevo, tako razgovaramo i tako pregovaramo i u toj jednoj od opcija ćemo izaći na izbore", rekla je Mrak-Taritaš.

Rekla je i kako joj se čini da je stranka Centar, s kojom GLAS dijeli klub u saboru, odlučila na izbore ići samostalno ili u nekim drugim opcijama.

Poručila je da treba zatomiti osobne interese i gledati konačni interes - da HDZ ode s vlasti.

"Mi kao GLAS sigurno ćemo ići s opcijom od centra lijevo. Apsolutno su jasne naše politike i kod nas nema ni namigivanja ni fige u džepu u odnosu na HDZ", rekla je Mrak-Taritaš.

"Najvažnije je pobijediti HDZ"

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti suradnje sa SDP-om, s kojim je bila u koaliciji Restart, rekla je kako je najgore izaći u jako puno opcija jer dolazi do velikog gubitka glasova.

"Mi si to ne smijemo dopustiti i jednako tako i sad se u tom smislu treba razgovarati", poručila je Mrak-Taritaš.

"Najvažnije je pobijediti HDZ", rekla je također.

Rekla je i kako su joj prihvatljivi i Možemo! i Socijaldemokrati, a ističući da su iz Možemo! najavili samostalan izlazak rekla je da bi stranke od centra lijevo trebale ići u maksimalno tri, eventualno četiri bloka, što je po njoj već previše.

"Više od tri bloka mislim da će biti previše i da će nastati zaista krive poruke. Poslat ćemo poruku da ne možemo ni sad zajedno, a kako onda možemo zajedno dan iza", rekla je Mrak-Taritaš.

 

Pročitajte više