Mreža građana uz prosvjednike 15. listopada: Borimo se protiv pljačkaške elite okupljene pod kišobranom HDZ-a

DRUŠTVENA MREŽA GRAĐANA izvijestila je danas kako podržava prosvjede koji počinju 15. listopada kao i njihovu antikapitalističku borbu.

"Naši članovi i simpatizeri izaći će na ulice diljem Hrvatske u subotu (najviše u Zagrebu) u 18 sati. Razlozi su očiti. Naša borba protiv pljačkaške elite okupljene pod kišobranom HDZ-a traje već neko vrijeme i prosvjedi 15.0. će biti njen logički nastavak. DMG ne pristaje na raspodjelu dobara u kojoj 1 posto podobnih uživa dok ostalih 99 posto samo uz muku preživljava. Što se nas tiče, dosta je bilo ovakvog kapitalizma", stoji u njihovom priopćenju.

DMG također odbija uspostave zabranjenih trgova. "Trgovi su prostori građana i pripadaju samo građanima. Zato će jedna od naših parola biti i 'Oslobodimo Markov Trg'.  Ova parola je istovremeno i odraz našeg zahtjeva za jačanjem demokracije", ističu.

Društvena mreža građana "odbija strah i nacionalizam koji nam se u ovo predizborno vrijeme nameće u Hrvatskoj". "Koristeći strah i nacionalizam kao plašt su nas pljačkali. Pokret 15.0. je svjetski pokret i građani diljem svijeta su naši suborci, a svjetskih 1 posto su nam zajednički protivnici. Pljačka 99 posto svjetskih i hrvatskih građana mora prestati. Borbu nastavljamo u subotu 15. listopada", poručuju iz Mreže.

Pročitajte više