Mrtav pijan čovjeku u dvorištu prijetio bombom. Ovaj mu uzeo bombu

Ilustracija: Shutterstock

PU vukovarsko-srijemska objavila je da je u mjestu Otok došlo do incidenta kad je pijani muškarac upao u dvorište s bombom i prijetio 61-godišnjaku na čiji je posjed ušao. No muškarac mu je uzeo bombu, na što se napadač udaljio.

Policija ga je brzo uhvatila.

"Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari", piše policija.

"Naime, osumnjičeni je 14. srpnja oko 11,30 sati došao u dvorište obiteljske kuće 61-godišnjaka u Otoku i prijetio mu usmrćivanjem ručnom bombom. No, 61-godišnjak ga je spriječio u toj namjeri istrgnuvši mu bombu iz ruku, nakon čega se 59-godišnjak udaljio s mjesta događaja", kažu iz policije.

"Brzom reakcijom policijskih službenika, bomba je na siguran način uništena i izuzeta, a 59-godišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije policije. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu 2,09 g/kg.

Temeljem ishođenog sudskog naloga, policijski službenici su obavili pretrage doma i drugih prostorija 59-godišnjaka, osobnog automobila i vikendice koju koristi, no nisu našli predmete kaznenog djela i prekršaja", dodaje se.

"Protiv 59-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava te će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske", piše policija.

Pročitajte više