Mrtav pijan iz Bitelića nazvao 112 i prijetio ubojstvom Jadranke Kosor!

ZBOG prijetnji premijerki Jadranki Kosor, u istražni centar splitskog Županijskog suda priveden je 47-godišnji Ivan Matković iz Bitelića. Sinoć je nazvao Centar 112 i dosta nesuvislo govorio o atentatu i likvidaciji premijerke Jadranke Kosor. Ništa čudno što nije bio koncizan jer su mu pronašli 3.37 promila alkohola u krvi! Policija je hitro reagirala, te Matkovića uhitila.

U kući "atentatora" puška i bombe

U kući su mu pronašli dvije bombe i pušku M-48, pa su ga osim za prijetnju državnom dužnosniku prijavili i za nedozvoljeno držanje oružja. Tužilaštvo je tražilo pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac Neven Cambi nije ih poslušao, već je osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

Kad se otrijeznio, Matković je ustvrdio da se ne sjeća da je spominjao atentat i likvidaciju. Želio je samo, tvrdi, upozoriti premijerku na opasnost. Napio se od piva i vina, priznao je.

Ivan inače živi sa starom majkom. Moraju se snaći s 1.300 kuna mjesečno. Nije Ivanu ovo prvi put da "davi" pozivima Centru 112. Njihova je stara mušterija, no ovako ozbiljan slučaj s njim do sada još nisu imali.

Pročitajte više