"Mrtav pijan" naletio na majku s dvoje djece, vjerojatno neće biti kazneno prijavljen

PIJANI vozač s 3,44 posto alkohola u krvi naletio je jučer na pločniku u Novom Zagrebu na majku, njezinu dvogodišnju kćer u kolicima i trogodišnjeg sina i lakše ih ozlijedio, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Majka Luca K. (28) i djeca su nakon ukazane liječničke pomoći, zbog za sada samo lakših tjelesnih ozljeda u KBC Rebro, pušteni kući, rekao je Hini operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor.

Četrdesetšestogodišnjem pijanom vozaču iz Hrvatskog zagorja, koji je jučer upravljao škodom felicijom krapinskih registracija, vozačka dozvola trajno je oduzeta još 2000. godine.

U poduzimanju odlučnijih mjera protiv pijanog vozača bez vozačke dozvole, osim mogućnosti prekršajnog kažnjavanja, policija je vezana težinom ozlijede, objasnio je Tor.

"Dođe li naknadno do promjene u njihovom zdravstvenom stanju tada će policija, ako se bude radilo o težim povredama, podnijeti kaznenu prijavu protiv pijanog vozača, a u svakom će slučaju nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti dokumentaciju o toj prometnoj nezgodi", kazao je Tor.

Nesreća se dogodila jučer oko 18 sati kada je vozač zbog neprilagođene brzine kretanja i alkoholiziranosti kod kućnog broja 9 u Mrkšinoj ulici u lijevom nepreglednom zavoju izgubio nazor nad vozilom i sletio s kolnika. U nekontroliranom kretanju je oborio majku i sina na tlo, a kćer je ispala iz prevrnutih kolica na prilaznom kolniku zgrade. Nakon što ih je oborio pijani vozač je nastavio vožnju dok nije sletio u odvodni kanal gdje se zaustavio, prošavši bez ozlijeda.

Pročitajte više