MSGR. Srakić pozvao vjernike na papino euharistijsko slavlje u Osijeku

U POVODU pohoda Svetog Oca Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, čija će dva grada Osijek i Đakovo, posjetiti 7. lipnja, biskup Marin Srakić uputio je danas poziv vjernicima da u što većem broju hodočaste na svečano euharistijsko slavlje koje će Sveti Otac toga dana predvoditi u Sportskoposlovnoj zračnoj luci Osijek.

"Spremna i velikodušna srca hodočastimo s Papom, hodočasnikom mira i ljubavi. Dođimo na euharistijsko slavlje u Sportsko-poslovnu zračnu luku Osijek. Obnovimo krsni savez s Bogom, potvrdimo svoju vjernost Isusu Kristu i produbimo svoj kršćanski poziv i suodgovornost u zajedništvu Njegove crkve. Pokažimo da znamo tko je Petar i što za nas znači njegova služba u Crkvi, te što je Sveta Stolica značila za očuvanje identiteta našega naroda kroz čitavu njegovu povijest", ističe u poruci biskup.

"Svoju dobrodošlicu Svetom Ocu, kao dragom gostu, pokažimo 7. lipnja i u poslijepodnevnim satima, svečano, na slavonski način - ukrašenim pročeljima naših domova, radosno okupljeni na ulicama Đakova, koje će Papa posjetiti privatno, i Osijeka, te mjesta uz cestu između tih dvaju gradova", poručio je vjernicima biskup Marin Srakić.

Pročitajte više