MUP odbacuje medijske "insinuacije" o nesuradnji s Haagom

U MUP-u su danas odbacili, kako kažu, insinuacije objavljene u posljednje vrijeme u medijima da ne čine sve što je u njihovoj nadležnosti da pronađu haškog optuženika generala Antu Gotovinu te sprovedu zaključke i proklamiranu vladinu politiku o suradnji s Haškim sudom.

"U svezi s tekstovima i opremom tekstova koji su u posljednje vrijeme objavile neke dnevne i tjedne tiskovine, a odnose se na suradnju MUP-a i Haškoga suda ističemo kako je MUP, kao dio izvršne vlasti do sada aktivno surađivao, a i u buduće će surađivati sa svim tijelima Haškog suda u traženju i provjeravanju informacija i saznanja koje bi pomogle u traganju i otkrivanju mjesta gdje se nalazi Ante Gotovina", stoji u današnjem priopćenju MUP-a.

U MUP-u kažu kako najodlučnije odbacuju "bilo kakve insinuacije" da ne čine sve što je u njihovoj nadležnosti da bi se proveli zaključci i proklamirana politika hrvatske Vlade o suradnji s Haškim sudom. Tvrde da su upravo zbog toga već proveli niz mjera, pa i kadrovskih promjena koje bi trebale pomoći učinkovitom izvršenju svih zadaća koje proizlaze iz Ustavnog zakona o suradnji s Haškim sudom.

"Sve ostale interpretacije MUP drži zlonamjernim i tendencioznim", stoji u priopćenju MUP-a.

Glsnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u izjavi za Hinu nije precizirao u kojima se to člancima nešto "insinuiralo" MUP-u, no kazao je kako ih je u posljednje vrijeme bilo u nekim tjednicima i dnevnicima.

Pročitajte više