MUP: u blokadi 19 prometnica sudjelovalo oko 1.500 prosvjednika i 200 vozila

U prosvjedima HVIDRe i ostalih braniteljskih udruga danas je, prema podacima MUPa, oko 1.500 prosvjednika i 200tinjak vozila blokiralo prometnice na 19 mjesta u Hrvatskoj.

Osim državne ceste br. 1 (Zagreb-Split) u Sinju, koja je još blokirana, sve ostale prometnice su do 14,30 sati odblokirane, kažu u MUP-u.

Tvrde da su prosvjednici nakon policijskih upozorenja na većini mjesta sami deblokirali prometnice, dok je u Zagrebu, Rijeci i Zadru policija morala intervenirati.

Najviše prometnica, njih deset, bilo je blokirano na području koje pokriva PU splitsko-dalmatinska. U PU osječko-baranjskoj bile su blokirane dvije ceste, a po jedna na području još sedam policijskih uprava - zagrebačke, primorsko-goranske, zadarske, šibenske, ličko-senjske, karlovačke i dubrovačko-neretvanske.

U ostalih 11 policijskih uprava nije bilo pokušaja blokada, kažu u MUP-u.

Nakon upozorenja i razgovora s policijom prosvjednici su sami odblokirali ceste u Solinu, Vrlici, Stobreču, Trilju, Dupcima, Vrgorcu, Imotskom, Kaštel Starom, Cista Provi, Piškorevcima, Osijeku, Drnišu, na Dubrovačkom mostu i Skradniku. Isto se dogodilo i na trajektnom pristaništu Žigljen na Pagu, gdje je nakon pregovora s policijom 20-tak vlasnika automobila odblokiralo pristanište.

U MUP-ovom zbirnom izvješću o blokadama ne navodi se da je itko ozlijeđen, niti koliko je policajaca danas sudjelovalo u deblokadi prometnica i osiguranju prosvjeda.

Pročitajte više