Murganić: Ne žalim ni za čim, nisam imala loše poteze

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS će se u ministarstvima koja su u rekonstrukciji vlade promijenila ministre obaviti primopredaje dužnosti. 

Među prvima koja je došla predati Ministarstvo je Nada Murganić. Nova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je Vesna Bedeković.

Murganić se za N1 ispred zgrade ministarstva osvrnula na svoj mandat u Ministarstvu obitelji i mladih. 

"Sjetila sam se, dolazeći ovdje danas, svog prvog dana u Ministarstvu, kad je bila primopredaja između mene i ministrice Bernardice Juretić. Ta primopredaja je prekinuta jer je u saboru bila pauza jer je 600 osoba s invaliditetom ostalo bez asistenata i ja samo to morala ići hitno rješavati. Kako je tada počeo moj mandat, tako je i završio. Uvijek je bilo hitnih intervencija...", kazala je Murganić.

"Danas ćemo još neke stvari dovršiti i nadam se da ćemo onda svi skupa otići na godišnji", kaže i dodaje: "Kad sve sumiram - ja sam jako zadovoljna."

Murganić ne misli da je išta krivo napravila u svom mandatu. 

Tvrdi da nije imala loše poteze

"Od prvog dana mandata radila sam zdušno, iskreno, srčano. Ne mislim da sam imala loše poteze. Imala sam možda preveliko povjerenje u dobronamjernost svih. 

Ne žalim ni za čim.

Biti ministar u vladi RH za mene je bila čast. Nisam donijela štetne poteze. Jesam li mogla više i drugačije? Sigurno jesam", kazala je Murganić.

"Još jednom isprika ako sam nekoga nesvjesno uvrijedila, svjesno sigurno nisam, to nije moj stil", zaključila je bivša ministrica.

Aktivirat će povlasticu 6+6, plaćat ćemo je još 266 tisuća kuna

Murganić je potvrdila da će aktivirati tzv. 6+6. Radi se o tome da će idućih šest mjeseci primati punu plaću, a nakon toga još šest mjeseci ima pravo primati pola plaće.

Murganić smo kao ministricu plaćali mjesečno 29.593 kune bruto, što je iznosilo 18.332 kune neto. Znači idućih godinu dana Murganić ćemo platiti čak 266.337 kuna.

Pročitajte više