Mušakarac koji je u Zagrebu navodno pokušao oteti djevojčicu je slobodan, ne smije blizu škole

Foto: Igor Kralj/Pixsell

MUŠKARAC kojeg se u ponedjeljak sumnjičilo da je pokušao oteti djevojčicu ispred Osnovne škole Jordanovac ne smije se više približavati toj školi. Samo toj školi, drugima može.

Priopćili su to iz policije.

"Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje i 48-godišnjaku izdali naredbu o određivanju mjere opreza - zabrana približavanja zoni Osnovne škole Jordanovac u krugu od 100 metara.

Isto tako zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Zagrebu protiv 48-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog", stoji u policijskom priopćenju.

Navodno djevojčicu pozvao da pođe s njim

Podsjetimo, kako se pisalo početkom tjedna, djevojčica koja pohađa peti razred bila je pred školom, a muškarac ju je navodno pozvao da pođe s njim. Djevojčica se preplašila i otrčala u školu. Obavijestila je ravnatelja i nastavnike, a oni su odmah u školu pozvali roditelje i policiju.

U policiji su nam potvrdili kako su imali dojavu te da su odmah postupili po njoj.

"Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.


Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.
 
Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući da policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera", priopćili su iz policije nakon događaja.


 

Pročitajte više