Vjetar podigao splav u francuskom vodenom parku, otac umro, kći teško ozlijeđena

Muškarac je poginuo, a njegova kći je teško ozlijeđena u incidentu u vodenom parku u Francuskoj. Tragedija se dogodila u vodenom parku Wonderland u Saint-Maximin-La-Sainte-Baumeu, u južnoj Francuskoj, dok su se 35-godišnji otac i njegovo trogodišnje dijete vozili na splavi na jednoj od najvećih atrakcija parka.

Jak vjetar podigao je splav visoko u zrak i odbacio ih 50 metara u daljinu, a oboje su pritom pretrpjeli srčani zastoj. Hitna pomoć uspjela je reanimirati i oca i kćer te ih helikopterom prebaciti u bolnicu u Marseilleu gdje su smješteni na intenzivnu njegu, no otac je kasnije u nedjelju navečer preminuo od zadobivenih ozljeda. Njegova kći je i dalje u kritičnom stanju.

Park Wonderland nedavno je otvoren nakon renovacija, no područje je snažnom vjetru. Nakon incidenta, gradonačelnik Alain Decanis oglasio se na društvenim mrežama i osudio nedostatak sigurnosti u parku te je odao počast preminulima.

"Kako se vodeni park koji smo prihvatili na svom teritoriju, da donese radost i sreću djeci, pretvorio u napravu smrti koja je terorizirala cijelu obitelj? Večeras želim izraziti najiskreniju sućut majci koja je bila na mjestu događaja, a koja je pokazala izuzetnu hrabrost, te svim članovima obitelji", poručio je.

Pročitajte više