Muškarac (38) teško ozlijedio 17-godišnjakinju u vlaku u Njemačkoj

Ilustracija: EPA

MUŠKARAC u Njemačkoj je predmetom nalik na sjekiru nanio teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj djevojci nakon što je prijetio putnicima u vlaku, rekla je policija. Tridesetsedmogodišnjak se u gradu Gubenu, na granici s Poljskom, ukrcao u vlak koji je putovao između istočnih njemačkih gradova Frankfurta na Odri i Cottbusa.

Muškarac, kojeg je policija identificirala kao poljskog državljanina, protrčao je kroz nekoliko vagona prije nego što je policija obaviještena o remećenju javnog reda i mira. Oštetio je dijelove interijera i uništio ekrane. Muškarac je potom predmetom nalik na sjekiru napao 17-godišnju djevojku i ozlijedio joj glavu, rekao je glasnogovornik policije.

Ozljede nisu opasne po život 

Policijski službenici koji su se ukrcali u vlak oduzeli su mu metalno oruđe. Žrtva je prebačena u bolnicu, no njene ozljede nisu opasne po život. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru radi ispitivanja. Policija nije pružila daljnje pojedinosti o incidentu, ali je rekla da trenutno ne postoje naznake da je zločin religijski ili politički motiviran.

Palestinac je u veljači nožem izbo nožem nekoliko putnika u vlaku koji je putovao od sjevernog njemačkog grada Kiela do Hamburga. Dvoje ljudi je poginulo, petero drugih je ozlijeđeno. Osumnjičenik, koji je od ranije poznat policiji, nedugo prije toga bio je pušten iz pritvora.

Pročitajte više

 

Pročitajte više