Muškarac (53) na ulici u Metkoviću prodavao travu, uhvatili ga

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Metković su u petak navečer zatekli 53-godišnjeg muškarca u Sportskoj ulici u Metkoviću tijekom prodaje marihuane 47-godišnjaku za iznos do 70 eura. Kad je primijetio policijske službenike, 47-godišnjak je kupljenu drogu bacio na tlo pored sebe. Policajci su im potom priopćili da su uhićeni, ali su se obojica muškaraca oglušila na naredbu policajaca i počela se udaljavati s mjesta događaja. 

Ubrzo su uhićeni i prevezeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na temelju naloga Županijskog suda u Metkoviću izvršena je pretraga obiteljske kuće i pomoćnih objekata koje koristi 53-godišnjak. Pronađena je kuhinjska vaga s tragovima marihuane i ukupno 1.17 kg marihuane, namijenjene za daljnju preprodaju konzumentima na području Metkovića, koja je bila pakirana u veći broj manjih PVC vrećica.

Pronađena droga je oduzeta

Policajci su još 14 g marihuane pronašli u toaletu caffe bara, u blizini kojeg se prodaja marihuane odvijala, te su utvrdili da je navedenu marihuanu tu sakrio spomenuti 47-godišnjak, inače gost navedenog caffe bara.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a 47-godišnjak je prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o suzbijanju droga, dok je 53-godišnjak kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Pročitajte više