Policija uhitila serijske provalnike: Krali sve redom, od mobitela do nakita

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija

Krapinsko-zagorska policija uhitila je muškarca (57) i ženu (41) koje sumnjiče za više teških krađa na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Naime, sumnja se da su tijekom ožujka i travnja ove godine provaljivali u obiteljske kuće. Policija je utvrdila da je to muškarac u pet navrata napravio sam. Provalio je tako u tri obiteljske kuće u Krapinsko-zagorskoj županiji te jedan stan i obiteljsku kuću u Zagrebačkoj županiji. 

U tandemu su provalili u dvije obiteljske kuće na području Zagrebačke županije. Krali su zlatni i srebrni nakit te novac, ukupne vrijednosti oko 20 tisuća eura.

U ženinom stanu pronašli pištolj

Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženi su im domovi na području Zagreba i Poreča, kao i osobni automobili. Tom prilikom policija je kod njih pronašla novac, nakit, ručne satove, odjeću i obuću te mobitele. U stanu 41-godišnjakinje pronašli su i pištolj te 53 komada streljiva. 

"Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i 41-godišnje hrvatske državljanke podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenih kaznenih djela teška krađa iz čl. 229. st. 1. t. 1. Kaznenog zakona, a protiv 41-godišnjakinje i zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona", priopćili su iz PU krapinsko-zagorske.

Pročitajte više