Muškarac iz SAD-a mamio gejeve preko Grindra pa ih pljačkao, dobio 23 godine zatvora

Daniel Jenkins Foto: Dallas County Sheriff’s Office

MUŠKARAC iz Teksasa osuđen je na 23 godine zatvora jer je koristio LGBTQ aplikaciju za spojeve kako bi počinio zločine iz mržnje nad homoseksualcima.

Daniel Jenkins (22) priznao je krivnju u lipnju, a u srijedu je osuđen zbog niza pljački, krađa automobila i drugih zločina na području Dallasa u prosincu 2017. Jenkins je pripadao grupi od četvorice muškaraca koji su izvodili ta kaznena djela, no on je dobio najstrožu kaznu.

Jednu žrtvu namazali izmetom i urinom

Četvorica muškaraca kreirala su lažne profile na popularnoj aplikaciji za upoznavanje muškaraca, Grindru, te su namamili na susret devet muškaraca. Kada su žrtve stigle na dogovoreno mjesto, prijetili bi im pištoljem i prisilili da s bankomata podignu gotovinu.

"Optuženik je namjerno ciljao nevine žrtve jednostavno zato što je smatrao da su homoseksualci. Ova presuda pokazuje da su zločini motivirani mržnjom u suprotnosti s našim nacionalnim vrijednostima. Također ukazuje na to koliko je naše Ministarstvo pravosuđa predano tome da procesuira zločine iz mržnje ili predrasuda, uključujući zločine protiv LGBT zajednice", rekla je pomoćnica državnog odvjetnika za građanska prava, Kristen Clarke.

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da su muškarci vrijeđali i ponižavali žrtve. Četiri žrtve su bile fizički napadnute, tri seksualno, a jednu su počinioci namazali izmetom i urinom.

Savjeti za sigurno nalaženje

Drugi optuženici, Michael Atkinson, Pablo Ceniceros-Deleon i Daryl Henry, također su se u lipnju izjasnili krivima. Atkinson je osuđen na više od 11 godina zatvora, Ceniceros-Deleon na 22 godine, a Henry na 20 godina, piše NBC News.

Grindr u svojim sigurnosnim smjernicama savjetuje korisnike da se "s drugim korisnicima prvi puta sastanu u javnosti i na sigurnom mjestu" i da pripaze koje vrijednosti nose sa sobom.

"Pobrinite se da osoba kojoj vjerujete zna s kim se sastajete, kamo idete i kada se planirate vratiti", piše u smjernicama.

Pročitajte više