Muškarac s punom kućom ilegalnog oružja kod Šibenika je zaposlenik MUP-a?

Foto: PU šibensko-kninska

MUŠKARAC (56) u čijem je domu u Siveriću policija sredinom mjeseca pronašla razno ilegalno oružje zaposlenik je MUP-a i radi kao operater u Službi civilne zaštite Šibenik, doznaje portal ŠibenikIN.

Podsjetimo, šibenska policija je o pronalasku oružja izvijestila 15. listopada, ne navodeći identitet 56-godišnjaka. U njegovoj obiteljskoj kući u Siveriću pronađena je i oduzeta veća količina vatrenog oružja i streljiva, razni dijelovi eksplozivnih sredstava bez eksploziva i upaljača te prazni okviri za to oružje. Muškarac je dio tog oružja neovlašteno posjedovao, a policija je priopćila da je dio staro kolekcionarsko oružje.

Policija: Prijava će biti danas

Naveli su tada i da će protiv muškarca biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, ali deset dana kasnije iz ODO-a su odgovorili ŠibenikIN-u kako kaznena prijava uopće nije zaprimljena. 

"Prijava je išla iz Drniša pa se malo odužilo zbog protokola, ali prijava će zasigurno danas biti zaprimljena u Općinsko državno odvjetništvo", odgovorila im je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Pročitajte više