HRVATSKA

Dubrovčanin htio odvući djevojčicu u stan, njezina majka objavila njegovu sliku

Ilustracija: Grgo Jelavić/PIXSELL

"OVO je monstrum koji je sinoć pokušao odvući moju 14-godišnju kćer u svoj stan, ali su to spriječili njeni prijatelji koji su bili s njome u parku na Batali", napisala je jutros na Facebooku Dubrovčanka Ivona M. i objavila fotografiju muškarca kojeg optužuje za nedjelo.

U policiji su potvrdili da su upoznati s događajem te da je muškarac priveden ubrzo nakon dojave. U tijeku je kriminalistička istraga.

Prišao je djevojčici, rekao joj da je najljepša i zvao je do svog stana

Kako piše lokalni portal Dubrovnik.net, sinoć između 21 i 22 sata desetak vršnjaka, učenika prvog razreda srednje škole, družilo se u parku na Batali, a kada su se dvije djevojčice izdvojile, prišao im je stariji muškarac i jednu od njih počeo prvo nagovarati da pođe s njim u stan, a kada je ona to odbila, počeo ju je vući za ruku.

Na svu sreću, to su vidjeli njezini prijatelji koji su je počeli braniti, a zatim su pozvali policiju koja je brzo stigla u park.

"Moja je kćer bila u potpunom šoku, tresla se i zamuckivala, jedva je dala iskaz u policiji. U stanju šoka bili su i svi njeni prijatelji. On je njih vjerojatno promatrao i iskoristio trenutak kada su se njih dvije odvojile od grupe u kojoj je bilo više dječaka. Prišao je mojoj kćeri i rekao kako je ona najljepša te da pođe s njime do njegovog stana u blizini na kratko", ispričala je majka za Dubrovnik.net.

Majku hvata panika: Što će se dogoditi ako ga moja kći opet sretne?

"Sinoć sam i ja bila u potpunom šoku, kao i moja kćer i cijelo njeno društvo, a jutros se pitam, je li moguće da se ovakve stvari događaju u Dubrovniku? I to oko 21 sat na javnom prostoru koji se ne nalazi u nekom zabačenom dijelu grada, nego na veoma prometnom i dostupnom mjestu. Stavila sam njegovu fotografiju, iako znam da me zbog toga može tužiti, ali ja želim svim roditeljima skrenuti pažnju na tog muškarca, kako nijedno dijete više ne bi doživjelo ono što su doživjeli moja kćer i njeni prijatelji", dodala je potresena majka.

"Mene hvata panika što će se dogoditi ako moja kćer tu osobu ponovno sretne na ulici, jer je ovo što je sinoć proživjela poput noćne more", zaključila je.

Pročitajte više