Muškarac u SAD-u čistio stan pokojne bake, policajci mislili da je lopov i ubili ga

Foto: Twitter

ČLANOVI obitelji tvrde da je američka policija ubila 28-godišnjeg muškarca dok je on čistio stan svoje pokojne bake. 28-godišnji Joe Frasure mlađi je upucan u ponedjeljak u gradu Wyomingu, a preminuo je sljedećeg dana u bolnici. Wyoming je grad s oko 9 tisuća stanovnika u američkoj saveznoj državi Ohio. 

Ovo je samo posljednje u nizu kontroverznih policijskih ubojstava diljem SAD-a. Ured šerifa okruga Hamilton je istraživao pucnjavu, ali potom je slučaj preuzeo okružni tužitelj. Izvješće okružnog mrtvozornika je potvrdilo da je smrt 28-godišnjaka rezultat pucnjave u koju je umiješana policija, objavila je lokalna TV postaja WLWT5.

Policija tvrdi da ubijeni muškarac nije slijedio naredbe

Iz policije tvrde kako su policajci sumnjali da je Frasure provalnik, a obitelj ubijenog muškarca poručuju da je on samo čistio stan nakon bakine smrti. Policijski dužnosnici su najavili da će danas biti objavljena snimka događaja, a još uvijek nije otkriven identitet policajaca koji su bili umiješani, piše Guardian

U priopćenju za tisak, policija tvrdi da su policajci odgovorili na poziv o mogućoj provali u koju su bile uključene dvije do tri osobe, izvijestio je NBC News. Susjed je u pozivu policiji rekao da bi stan trebao biti prazan. Iz policije ističu da su policajci po dolasku na mjesto događaja uočili Frasurea i njegovog oca u stražnjem dijelu zgrade.

Policija navodi da Frasure nije slijedio naredbe, nego je počeo bježati od policajaca i pokušao kombijem napustiti područje. Dodaju da su policajci zapucali na kombi kad je ubijeni muškarac vozilom "zamalo udario policajca". Najmanje jedan hitac je pogodio Frasurea u glavu. Hitno je prevezen u Medicinski centar Sveučilišta u Cincinnatiju, gdje je i preminuo.

"Želim znati zašto su ubili mog brata"

Osporavajući iskaz policije, njegova je obitelj zatražila objavu snimke događaja. Joe Frasure stariji, otac ubijenog, odbacuje policijske navode da je vozilo korišteno kako bi se ozlijedilo policajce.

"Želim odgovore od njih... Želim objavu snimke i sve", dodala je Lisa Fisher, majka ubijenog muškarca. Frasureova obitelj je u srijedu održala mali prosvjed ispred policijske uprave Wyominga, pozivajući na pravdu i objavu snimke.

"Želim znati zašto su ubili mog brata. Želim vidjeti snimku. Moj brat je bio otac, brat, sin, član obitelji. Prijatelj pun ljubavi. Molim vas, pomozite mi da dobijem pravdu za svog brata, molim vas. Pomozite mi. Molim vas, pomozite mi", rekao je Joe Frasure mlađi, polubrat ubijenog muškarca koji nosi identično ime i prezime. 

Pročitajte više