Muškarac u Splitu u stan dovodio dječake i seksualno ih iskorištavao

Ilustracija: PIXSELL/Ivo Cagalj, Sanjin Strukic

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 36-godišnjaka s jednog dalmatinskog otoka za četiri kaznena djela.

Muškarac je osumnjičen da je od ožujka 2017. do travnja ove godine u Splitu u stan dovodio maloljetnike od nepunih 15 do 16 godina, seksualno ih iskorištavao i zastrašivao oružjem. Sumnjiči ga se za kaznena djela spolnog odnošaja bez pristanka, bludne radnje, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i omogućavanja trošenja droge.

Nudio ih travom i hašišem

Kako piše Dalmacija Danas, osumnjičeni je tražio od jednog maloljetnika da u stanu u Splitu imaju spolne odnose te ga je zastrašivao oružjem i prijetnjama. Lažno mu je obećavao i novac za izvršene seksualne odnose, a maloljetnik ga je u strahu pristao seksualno zadovoljavati.

Postoji osnovana sumnja i da je muškarac u splitski stan u više navrata dovodio još jednog maloljetnika te da je protivno njegovoj volji nad njim izvršio bludne radnje, kao i da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona u više navrata dovodio maloljetnika za kojeg je znao da nema navršenih 15 godina te da je nad njim također izvršio bludne radnje. Sumnja se i da mu je davao marihuanu i hašiš.

Pročitajte više