Muškarac u šumi kod Našica pronašao bombe, mine i streljivo

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U šumi na širem području Našica 50-godišnjak je jučer pronašao razna minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, što je na siguran način uklonjeno, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Pedesetogodišnjak je u šumi na širem našičkom području pronašao pet ručnih bombi, šest tromblonskih mina te više različitog streljiva, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik osječke Regionalne protueksplozijske jedinice.

Iz policije podsjećaju na mogućnost dragovoljne predaje oružja

Iz policije podsjećaju da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena te pozivaju građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Građani se upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, napominju u osječko-baranjskoj policiji.

Pročitajte više