Muškarac u Zaragozi pretučen nasmrt jer je nosio boje španjolske zastave

Screenshot: YouTube
 
MUŠKARAC u Zaragozi pretučen je nasmrt jer je nosio boje španjolske zastave, objavila je policija.
 
Victor Lainez (55) brutalno je pretučen metalnom šipkom i preminuo je od ozljeda četiri dana nakon napada. Policija je uhitila Rodriga Lanzu (33), nakon što su se on i još tri osobe posvađale s Lainezom u baru u Zaragozi.
 
Rodrigo Lanza
 
"Lainez je rođen u Kataloniji i podupirao je njenu neovisnost"
 
Svjedoci su izjavili da je do napada došlo nakon što je Lanza prigovorio Lainezu zbog nošenja španjolskih boja u Zaragozi, glavnom gradu Aragonije, koja graniči s Katalonijom. Skupina ljudi počela je vikati na Laineza da je fašist i došlo je do svađe.
 
Svađa je postala nasilna kada je Lainez napustio bar, a jedan muškarac i dvije žene krenuli su za njim. Lanza ga je udario metalnom šipkom po glavi, a skupina ga je nastavila tući i zatim pobjegla.
 
Lanza nije povezan s pokretom za neovisnost Katalonije, ali poznat je vlastima kao anarhist radikalne ljevice. Krajnje desna stranka Falange kasnije je objavila da je Lainez rođen u Kataloniji i podupirao je borbu za neovisnost.
 
Političari osudili "odvratan zločin iz mržnje"
 
Španjolski političari osudili su smrtonosni napad: "Želim živjeti u državi u kojoj se ljude ne napada zbog boja zastave", objavio je na Twitteru ministar unutarnjih poslova provincije Seville Juan Ignacio Zoido. Ministar pravosuđa Rafael Catala također je osudio "odvratan zločin iz mržnje".
 
Do napada je došlo usred sve većeg straha od novih tenzija zbog nadolazećih katalonskih izbora. Službenici su objavili da je tijekom prosvjeda i nasilja za vrijeme referenduma o neovisnosti Katalonije u listopadu ozlijeđeno oko 900 ljudi.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Španjolsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Španjolska.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više