Muslimanski ekstremisti na Zapadnoj Obali ubili dva izraelska policajca

DVA IZRAELSKA policajca ubijena su na Zapadnoj Obali, a policija za taj napad sumnjiči muslimanske terorističke organizacije.

Mrtvi policajci pronađeni su u prevrnutom automobilu blizu grada Nablusa. Ovo je prvi napad na Izraelce sa smrtnim posljedicama na Zapadnoj Obali od travnja prošle godine. Odgovornost za ovaj napad preuzela je dosad nepoznata grupa nazvana po ubijenom vođi Hezbollaha Imadu Mughniyehu, pišu svjetski mediji.

Traju pregovori oko oslobađanja palestinskih zatvorenika

Glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld rekao je kako iza napada stoji nacionalistički motiv. Zapadna Obala je, prije jučerašnjeg napada, bila relativno mirno područje zbog toga što je palestinska policija koju je platio i istrenirao Zapad, postala učinkovitija u borbi protiv militantnih organizacija.

Napad se dogodio u području uz jordansku granicu koji je pod izraelskom policijskom zaštitom. Ubojstva su došla u nezgodno vrijeme za Izraelce koji pregovaraju o broju palestinskih zatvorenika koje će pustiti u zamjenu za otetog izraelskog vojnika Gilada Shalita.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više